2013. március 18., hétfő

Samsung Galaxy S3 és S4 teljesítmény összehasonlítás

A bemutatón néhány stábnak sikerült a demókészülékekhez hozzáférniük, és néhány benchmark tesztet is futtattak a szoftveresen még nem teljesen optimalizált Samsung Galaxy S4-en.


Kihasználva, hogy a készülékemre is kijött a 4.2.2-es Android (Cyanogenmod), ugyanezeket a teszteket lefuttatva nagyjából tudunk saccolni a vas  teljesítményére az S3-hoz képest. Természetesen ezek a következő Android verzióknál csak javulni fognak.

Saját mérések, Samsung Galaxy S3 (Android 4.2.2):

 
 
 
 
 
 


Geekbench: 1.876
Antutu Benchmark: 15.967
Quadrant Standard: 4.464
Linpack Single Thread: 56,875 Mflops
Linpack Multi Thread: 185,145 Mflops
Vellamo Html 5: 2.033
Vellamo Metal: 554



Phonearena, Samsung Galaxy S4 (Android 4.2.2):


Antutu Benchmark: 14.605 (fake)
Quadrant Standard: 12.502
Linpack Single Thread: 295,188 Mflops
Linpack Multi Thread: 622,386 Mflops


Phonebuff Samsung Galaxy S4 (Android 4.2.2):


Quadrant Standard: 11.782
Antutu Benchmark: 20.105
Vellamo Html 5: 2.076
Vellamo Metal: 824


Androidnext.de Samsung Galaxy S4 (Android 4.2.2):


Antutu Benchmark: 20.738

Sajnos a rendezvényre beszöktek rosszakaró almások is, és lejáratásképpen, szoftveresen előre preparált telefonnal próbálták az új készüléket rossz színben bemutatni, és ezzel is kicsit javítani az amúgy zuhanó növekedésű iPhone eladásokat. Ha a videóban tapasztalt laggolás általános lenne, az előző videókban is látszana a jelenség. Ha mégis lenne optimalizálási probléma, reméljük csiszolni fog rajta a gyártó.



Teljesítménynövekedés (3S -> S4) körülbelül:

Antutu Benchmark: 26 %-os növekedés
Quadrant Standard: 164 %-os növekedés
Linpack Single Thread: 419 %-os növekedés
Linpack Multi Thread: 236 %-os növekedés
Vellamo Html 5: 2 %-os növekedés
Vellamo Metal: 49 %-os növekedés

Akinek még mindig kétségei vannak a leendő S4 teljesítményéről, nézze meg és reprodukálja bármilyen másik rendszeren a Samsung Galaxy S3-as indítási időmet:

(indítás, képernyőzár kioldása, lapozás  bármelyik oldalra, lapozás vissza, böngésző betöltése, www.google.hu)

37 megjegyzés:

  1. "Sajnos a rendezvényre beszöktek rosszakaró almások is, és lejáratásképpen, szoftveresen előre preparált telefonnal próbálták az új készüléket rossz színben bemutatni, és ezzel is kicsit javítani az amúgy zuhanó növekedésű iPhone eladásokat."

    Te nagyon beteg vagy :D
    A zuhanó eladások még mindig több készüléket jelentenek 1 negyedév alatt, mint amit a Samsung 1 év alatt elad a Galaxy sorozatából :)
    Az meg, hogy a Samsung bemutatójára bárki beszökik és szoftveresen preparálja a készülékeket, az csak egy beteg elme kitalálása lehet.
    Egyébként ugye tudod, hogy két S4 kerül piacra és a bemutatón nem az Octás készüléket lehetett megtapogatni, így biza az a 14 ezres Antutu teljesen reális eredmény (az ARM7 és Adreno 320 felirat ezt igazolja is, amit neked is észre kellett volna venni, ha értenél bármit is ahhoz, amiről írni próbálsz).
    A lagolás meg olyan, hogy amíg Android lesz a Földön, addig lag is lesz, mert ezt a gány rendszert egyetlen gyártó sem képes olyan szinten optimalizálni, hogy valóban folyamatos legyen a működése. Lehet ez ellen kalimpálnod, attól még ami tény, az tény.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Felesleges erőlködnötök. Igazából azokat az embereket sajnálom csak, akik almás oldalról tájékozódnak. A legutolsó videóm nézd meg Kiscsillag, még rendszerindítás után közvetlen sem akad a cucc. De szerzek még kb 4-5 S3-at használó embert, aki körberöhög. Az utolsó két banda videóján 20e környékén volt a pont. Lehet kétféle telefon volt a bemutatón.

      Törlés
    2. Vakítani azt tudsz :D

      Egy végletekig kiherélt rom, egy órával és egy üres naptár widgettel, tényleg sokat kéne szegénynek frissülnie :D
      Vannak akik használják is a készüléküket, nálam a pin unlock után még jó fél perc mire minden betöltődik, igaz ha kiherélt rendszert akarnék használni és nem kellenének a Samsung által adott plusz funkciók, akkor egy Nexus-t vettem volna, így inkább kivárom pár naponta ezt a fél percet, mert ugyan te szemmel láthatólag a boot időre gerjedsz, de ez a felhasználok 99.9%-át piszokul nem érdekli.

      Mutasd meg a készülékedet, hogy mit tud normális rendszerrel, teljes funkcionalitása birtokában, nem egy kiherét CM rommal, a boltban ugyanis nem így kapod és legtöbben akik megvesznek egy Samsung készüléket azok nem raknak rá másik romot. Szóval vakítasz, ferdítesz és hamis információkat adsz meg. Szégyen vagy az Androidos táborra is!

      Több S3-at meg nem kell keresgélned, itt van az asztalomon pár másik Androidos készülék társaságában és biza képes elfogyni a memóriája, képes lagolni és biza ha normálisan belakott rendszer van rajta és nem csak egy csupasz demo rom, akkor a boot idő is megvan majd 1 perc. Aki mást mond, az hazudik, de ahogy olvasom ezt már páran mások is a fejedre olvasták! Ideje lenne elgondolkodnod azon, hogy ezzel az önjelölt kereszteshadjáratoddal csak ártasz a platform hírének, mert esetleg valaki bedől neked és amikor bevásárol akkor rájön, hogy messze nem úgy mennek a dolgok, ahogy te itt lefested.
      Mert igen, az Android kiválóan átszabható, igen, kezes és sokoldalú rendszer, DE aki stabilan gyors, lagmentes működést, hardverhez optimalizált szoftvert keres, ahol a minden alkalmazás gördülékenyen működik és nincs memory leak, az biza csalódhat, nem kicsit, nagyot :)

      Törlés
    3. A CM mod gyorsaságát nem a végletekig kiherélés adja. Minden CM alapú (ezek vannak nagy többségben) ROM közel ilyen gyorsan indul. A rendszer indulásából sok minden egyébb optimalizáltsági dolgot is le lehet szűrni. A durva az egészben az az, hogy CM ROM vagy 100 telefonra létezik! A híres platform töredezettséget a srácok feloldották. És igen, agyári rom-nál is jobban vannak optomalizálva. Csak a vas kell nekem, a szoftver mindig CM-es lesz, bármilyen telefont is veszek. A srácok szerintem fél év alatt az IOS-t is rendbedaknának.

      Törlés
    4. "A CM mod gyorsaságát nem a végletekig kiherélés adja."

      Biztos nem ezért 10-ed méretű, mint a gyári firmware..

      "A híres platform töredezettséget a srácok feloldották."

      Már-már olyan bölcs beszólásaid vannak, mint a HWSW-s Vers-nek, igaz ő a MS seggét nyalja, te meg a Google-ét :)

      Törlés
  2. "Akinek még mindig kétségei vannak a leendő S4 teljesítményéről, nézze meg és reprodukálja bármilyen másik rendszeren a Samsung Galaxy S3-as indítási időmet"

    Az iPhone 4S-em már több mint 5 hónap uptime-al megy, ezt reprodukáld kiscsávó :)

    Újraindítgatni csak a gagyi Androidot kell, így kb. a lőtéri kutyát sem érdekli, hogy mennyi ideig bootol, fél évente ki tudom egyszer várni :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Fejlett az Android memóriakezelése is, miből gondolod, hogy újból kell indítgatni? Az Uptime-od meg azért ilyen nagy, mert az Apple az utolsó egynéhány frissítését elbaszcsizta. Vagy csak Jailbreakre vártál Aranybogaram?:-)

      Törlés
    2. Abból gondolhatja, hogy ez a tény!
      Az én S3-am 2-3 nap után már lassú, mint a szar, úgy hogy kell neki egy restart és ismét 2-3 napig elketyeg, amit írt, hogy több hónap, az Androidnál elképzelhetetlen.

      Szeretem ezt a rendszert, de ami tény, azt nem kéne letagadni ilyen elvakultan tagadni. Ahogy olvasgatom az írásaidat rosszabb vagy, mint a legtöbb Apple fan.

      De hát a Samsung is kinevelte a saját elvakult rajongóit, te vagy rá a legszebb példa.

      Törlés
    3. A közelemben van jópár Galaxy (S2 is), és több hónapos használat után is rendben vannak. Viszont meg tudom adni 2-3 barátom elérhetőségét, akik jól befürödtek a Jailbreak nélkül használhatatlan IOS-el. Platformot cserélve kisimultak a ráncaik. Nálam pl kompromisszumokkal sem jöhet szóba, mert funkciók hiányoznak belőle, amit napi szinten használnék, és biza a "kiherélt" CM tudja...

      Törlés
    4. Több tucat ismerősöm van, aki Androidról váltott iOS-re és azóta nyugodt az élete :D

      "Nálam pl kompromisszumokkal sem jöhet szóba, mert funkciók hiányoznak belőle, amit napi szinten használnék, és biza a "kiherélt" CM tudja..."

      Mesélj.. :)

      Törlés
    5. Hát úgy néz ki vagy nem lesz S4-ed, vagy nem CM romot fogsz rajta használni :D
      http://www.sammobile.com/2013/03/19/cyanogenmod-will-not-support-the-galaxy-s-4/

      Törlés
    6. Kössz az infót, nem hallottam. Egyébként meg fogják oldani a srácok, ha nem ők, akkor mások. A világ legnagyobb példányszámban eladott okostelefonja nem lesz CM nélkül:-)

      Törlés
    7. "A világ legnagyobb példányszámban eladott okostelefonja nem lesz CM nélkül:-)"

      Tudtommal iPhone-ra nem készítenek CM romokat :D

      Törlés
    8. iPhone 5S eladásai sehol nem lesznek az S4-hez képest!

      Törlés
    9. Álmodj királylány :)

      Törlés
  3. Sőt le kell írjam azt a mondatot, mit nagyon nem szeretnétek olvasni: az Android jobban van optimalizálva már, mint az IOS, és nem néhány, hanem sok hardverre! Szóval szoktam én is nyomogatni iPhone 3G-t 4-es IOS-sel, 3GS 6-ossal, és bizony azok is laggolnak! Sőt az iPad 2, sőt 3 is laggol, érzésre nem olyan fluid a menüje, mint egy CM-nek. No erre mit válaszolsz? Így érzem én, akkor mi van most? Valaki hazudik...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. "No erre mit válaszolsz?"

      Hogy nettó hülyeségeket írsz.
      Tekintve, hogy mindkét rendszert használom, itt figyel az asztalon Nexus 7, Nexus 4, Galaxy S3, iPad 3 és 4, iPhone 4S és 5. Szóval veled ellentétben én nem olvasgatok, hanem első kézből látom. Az Android lagol, az iOS nem, CM romokkal nem foglalkozom, vacakoljon azzal a bugheggyel akinek sok a szabadideje.

      Az optimalizálásos elképzeléseden meg kb. mindenki elnézően mosolyog, aki picit is képben van.

      Persze lehet növelni az oldalad látogatottságát azzal, hogy hülyeségeket posztolsz, de akkor az emberek nem azért fognak ide jönni, hogy bármi szakmai infót olvassanak, hanem azért, hogy rajtad szórakozzanak. Bár tartok tőle, hogy ez már most is így van.

      Törlés
    2. "Szóval veled ellentétben én nem olvasgatok, hanem első kézből látom." A cikk indítója egy manipulált Galaxy S4 demóvideó volt. Ezért gyűltünk itt össze kéremszépen. A Cyanogenmod sokkal jobban van optimalizálva, mint a gyári: teljesítményben és aksiidőben is. Kb 3 éve használok Cyanogenmod alapú ROM-okat 4 telefonon. Csak annyira van tele bughegyekkel, hogy szinte minden normális Custom ROM-nak ez az alapja. Leírom mégegyszer: sokkal jobb az aksiideje és a teljesítménye, mint a gyárinak. Lehet neked ez a sok készülék, mind az asztalodon van, de te csak egy egyszerű felhasználó vagy, nekem a xda-developers.com a kezdőoldalam a böngészőben bátyja. Sőt meg merem kockáztatni, hogy több iPhone-t frissítettem, állítgattam, mint te (feltéve, ha nem ez a szakmád). Szóval lehet írni meggyőző érveket, amit talán egy egyszerű gondolkodású almás be is vesz, de vedd észre, hogy mi tesztelők a felhasználóknál magasabb szinten állunk. Hidd el, jobban tudok akadást, aksiidőt vagy teljesítményt tesztelni, mint te. Nyár közepén jövök az iPhone tesztelő videókkal. Lesz 3g, 3gs, 4 vagy 4s teszt is. Lesz itt sírás dottore...

      Törlés
    3. A legtöbb custom romnak semmi köze a CM-hez, ennek a romnak a népszerűsége abban rejlik, hogy olyan készülékekre is elhozza a magasabb verziószámú Androidot, ahova a gyártó nem.
      De a jelenlegi csúcskészülékeken messze a legnépszerűtlenebb rom fajta, mivel ezen készülékek plusz tudását nem képes kihasználni és instabilabb, mint a gyári romokon alapuló custom romok. 20-25 főzött romból jó ha 4-5 alapul a CM-re.

      Az akksiideje meg sajna pont gyengébb, mert főleg a teljesítményre vannak kihegyezve, ezzel meg a fogyasztás nagyobb.

      "mi tesztelők a felhasználóknál magasabb szinten állunk. Hidd el, jobban tudok akadást, aksiidőt vagy teljesítményt tesztelni, mint te."

      A többes számot légy szíves kerüld a későbbiekben, hozzászólásaid és a videóid alapján semmilyen közösséget nem vállalnék fel veled szakmai téren!!!

      Törlés
    4. Abszolút nincs igazad, a custom romok nagy része CM alapú, főleg Galaxy vonalon, itt egy S2 ROM lista: http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1529173 Számold csak össze a 20-25-ből 4-5 ROM saccolásod. A telepfelhasználás, CM kernel esetén a legjobb, aztán jön a Siyah kernel, és a legrosszabb a gyári. De igazából miért is vitatkozom veled, hiszen ezt is te írtad 2 hozzászólással előbb: "CM romokkal nem foglalkozom, vacakoljon azzal a bugheggyel akinek sok a szabadideje."

      Törlés
    5. Szerintem kezdj el számolgatni mondjuk az XDA-n, hogy mennyi és milyen custom rom van S3-ra :D

      Törlés
    6. Rengeteg Custom ROM van S3-hoz, de hisz S2-höz is rengeteg volt...

      Törlés
  4. Ma délután olvasom a Twitteren, hogy az Apple kiadta a 6.1.3-as frissítést, 10 perc múlva már az iPademen az működött.
    Szólj, majd ha a hónapokkal ezelőtt kiadott 4.2.2-es Android telepíthető lesz az S3-asodra :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Az Apple csak néhány hardverre frissít, ha úgy tetszik, akkor az iPhone-ok, a Nexusok (Android analógia), amire a Google szintén szinte azonnal frissít. A 6.1.2 -> 6.1.3 changelog meg röhejes: http://szifon.com/wp-content/uploads/2013/03/iOS_6.1.3_02.png Sosem bvártam a Samsungra, azért használok CM-et! Más gond nincs, jó az észrevétel.

      Törlés
    2. Ki nem szarja ezt le?
      Ha kijön az új rendszer verzió, akkor azt azonnal tegye elérhetővé az adott cég, ez a feladata, ha inkompetens, az nem vigasztalja a vásárlót.

      Egyébként még a Nexusok sem képesek egyszerre frissülni, régiónként hónapos különbségek vannak. A gagyi Google képtelen pár millió Nexusra egy időben kiadni a frissítést, az Apple 4-500 millióra meg tudja oldani...

      Törlés
    3. Mert ugyebár a 4.1.2 és a 4.2.2 között olyan hatalmas fejlesztések voltak :D

      Törlés
    4. Azonnal elérhetővé teszik a frissítést, csak a gyártók csámcsognak rajta, de majd meglátjuk hamarosan az Apple hogyan oldja meg a soj készülék frissítése problémát. Nem véletlen van régiónként frissülés, a Windows-nál is így van.

      Törlés
    5. Lófaszt teszik azonnal elérhetővé, régiófüggő az elérhetőség még a Nexusoknál is, ha nem vagy szerencsés országban, akkor 3-4 hónap az az azonnali elérhetőség (igaz még mindig jobb, mint a legtöbb gyártó 1 éves átfutási ideje, hisz a gagyi launchert, amit a legtöbb felhasználó azonnal kukáz ennyi ideig tart az inkompetens gyártóknak illeszteni az új szoftverhez).

      Törlés
  5. Tessék, itt egy changelog, több változás van rajta, mint az IOS-nél főverzióváltáskor: http://www.android.com/whatsnew/ Te komolyan egyedül jössz át trollkodni? Itt nem olyan szabályok szerint játszunk, mint az almás oldalakon bátyja.

    VálaszTörlés
  6. Fast and smooth, ezt mindig frissítik, de még mindig csak alpha verziós szolgáltatás :D

    VálaszTörlés
  7. Egyébként én voltam a hunyó, mert rossz verzióváltást írtam.
    4.2.1-4.2.2-t akartam írni, tekintve, hogy az iOS is csak egy alverziót váltott :)

    De biztos sokat fejlesztettek a Fast and smooth feature-ön :)

    VálaszTörlés
  8. A legjobb az, amikor biztonsági hibákat javítanak és a telefonok 99,9%-ára fél-1 év késéssel kerül fel.
    Nagyjából a röhej kategória, de persze pistikéknek jó ez így is, a nagyvállalatok, meg inkább választják az iOS-t és WP-t.

    VálaszTörlés
  9. iOS -t manapság választani csak a homokosok szoktak :DD

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én két buzit ismerek csak, de mindkettő Samsungot használ.

      Törlés
    2. Ez kiraly volt :DDDD

      Törlés
  10. Hogy birtad vegigcsinalni az ujrainditos videot anelkul, hogy belezabalnal a tokmagba???

    VálaszTörlés
  11. Nagyon koncentráltam:-) A működésről szóló videó elég hosszú lesz, akkor nem ússzátok meg a zabálást.

    VálaszTörlés