2013. március 9., szombat

Freddy Android demók - Sebesség: Elkészült az első demóvideóm!

Kedves Rajongóim! Örömteli hírrel kel szolgáljak! Úgy tűnt, hogy a Galaxy S2-őm kijelzőtörése kettétöri a még el sem kezdődött tesztvideó-sorozatomat, de szerencsére sikerült intéznem egy új  telefont. Kicsit háttérbe vonultam az utóbbi hetekben, és a kommentelésekbe fektetett időmet az első videó elkészítésébe öltem. A készülékcsere után ötleteket gyűjtöttem, hogy elkészüljön ez a minden igényt kielégítő Samsung Galaxy S3 sebességdemózó videó. Végre lehetőségem van nem csak linkekkel bizonygatni a tapasztalataimat. Próbáltam megtartani az emberi hangnemet, és nem átmenni fikázásba. Fogyasszátok egészséggel! Remélem legalább annyi örömöt okoz a megtekintése Nektek, mint nekem a készítése. A videó HD minőségű, 52 perc hosszú, és rengeteg tanulságot tartalmaz. Ha igény van rá, a tesztelési szempontok egyeztetése után el fogom készíteni a Freddy Android demók - Működés részt is!



71 megjegyzés:

  1. Lényegében őőőőőőőőőőőőőő lényegében… hát őőőőő ahol őőőőő lényegében, lényegében! ŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐ Lényegében!

    VálaszTörlés
  2. Ez borzalmas :)

    - Senkit nem érdekel az xyz kiherélt agyonfőzött romod, ha tesztelsz akkor azzal a rendszerrel tesztel, amit mindenki megkap a készülékkel.

    - Boot idő érdektelen, mert két teljesen eltérő rendszer esetén ennek összehasonlításának semmi értelme, főleg, ha ezt 3-4 havonta egyszer kell kivárni (ja bocs, Androidnál azért nem árt 2-3 naponta újra bootolni, ha nem akarunk lassulást az elfogyó memória miatt).

    - A torzított hang és a csámcsogás miatt élőben felrúgtalak volna már 5 perc után :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Miért kéne egy telefont pont a gyári romjával tesztelni? Android vonalon teljesen szokványos, ha valaki lecseréli a romot. A Resurrection Remix Rom, egy híres rom, egy hétvége alatt összedobnának egy IOS bonyolultságú és stabilitású romot. Egyébként a gyári Rom is hozta volna ezeket az eredményeket, de Te sem gondoltad komolyan, hogy egy teszt miatt újból rakom a telefonom:-)

      Törlés
  3. A bootidő mérése enyhén vicces volt, mert az első mérésnél még látszik, mikor fél perccel és két mogyoróval később belépsz, hogy még töltögeti a widgeteket, szóval messze nem akkor végez a bootolással az Android amikor megjelenik a lock képernyő. De hát mégiscsak vicces lett volna 1 perc feletti bootidőt mérned :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. "mikor fél perccel és két mogyoróval később belépsz, hogy még töltögeti a widgeteket" A bootidőlista videós változatában is addig mérik. iPhone-on nincsenek is widgetek, így nem lett volna fair, ha az ikonhalmaz betöltődésének az idejét mérjük össze a 8-10 összetett widget betöltődésével.

      Törlés
    2. Itt az eredeti videó, ebből lettek kivágva a képek, itt is lock screenig mérik: http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=ENzrfhU5z8U

      Törlés
    3. "Itt az eredeti videó, ebből lettek kivágva a képek, itt is lock screenig mérik: "

      Apró bibi, hogy az OSX valóban ekkor végez a bootolással, míg Android esetén kb. felénél, harmadánál tart, mikor kirakja a lock screent, utána kezdi a média szerver frissíteni a tartalmakat, indulnak el a háttérszolgáltatások és töltődnek be a widgetek.

      A bebootolás alatt azt értjük, amikor az indulási folyamat alatti összes komponens és szoftver beöltődött és a készülék kész a használatra.
      Ha ezzel sem vagy képben, akkor nem kéne erőltetni az ilyen teszteket, mert csak magad nevetteted ki.

      Enni és csámcsogni meg négyszemközti beszélgetés során is neveletlenség, nem hogy egy ilyen videóban.

      Törlés
    4. "míg Android esetén kb. felénél, harmadánál tart, mikor kirakja a lock screent, utána kezdi a média szerver frissíteni a tartalmakat" Szerintem a legutolsó verzió, amit élőben láttál, és nyomkodtál az egy 2.3-as rendszer volt egy alsó-kategóriás készüléken:-)

      Törlés
    5. "Szerintem a legutolsó verzió, amit élőben láttál, és nyomkodtál az egy 2.3-as rendszer volt egy alsó-kategóriás készüléken:-)"

      Szerintem meg kissé hézagos a tudásod a témában és komolyan mosolyra ad okot az izzadtságszagú erőlködésed :)

      http://kepfeltoltes.hu/130311/2013-03-11_07.13.39_www.kepfeltoltes.hu_.png

      Törlés
    6. Az, hogy egy Note 2-őd van és mindenféle kukás Lite romokat ráraksz, és beakad a jóval erősebb hardver, az a Te nyomorod. Az IOS a Te világod:-)

      Törlés
    7. Ebből a hozzászólásodból is látszik, hogy teljesen hozzá nem értő vagy.

      Törlés
  4. A geekbenches teszten dőltem.

    De akár meg is válaszolhatod ezt a kérdést:
    ha egy 2 magos 1 GHz-es SOC-ot tartalmazó eszköz 1601 pontot, egy 4 magos 1.4 GHz-es eszköz 1863 pontot kap, akkor melyik a jobban optimalizált és technológiailag fejlettebb?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kit érdekel hogy mi hogyan van optimalizálva? Mérhetően nagyobb teljesítményt ad le, és ez a lényeg! Vagy esetleg bedőltél az Apple bullshit-nek, hogy a 2 mag gyorsabb, mint a 4?:-)

      Törlés
    2. Igen, a P4 is 8 GHz-en már hozná egy 2 GHz-es Core Solo teljesítményét, de ettől még elavult megoldásnak tartjuk, ugyebár.

      Az meg, hogy nem érdekel, hogy mi mennyire van optimalizálva alap dolog, hisz mint Android fan ezt nem is veheted figyelembe, hisz kedvenc rendszered ezt a fogalmat nem nagyon ismeri.

      Azt meg ugye te sem hiszed el, hogy a magok számától gyorsabb lesz egy proci? Architektúrálisan fejlettebb az A6 és kisebb órajelen is nagyobb teljesítményre képes, mint amire az Exynos. Ha nem hiszed, akkor vedd vissza az órajelet az S3-on 1 GHz-re és tilts le két magot és futtasd újra a tesztet. A kapott siralmas eredményen meg gondolkodj el.

      Törlés
    3. Az Exynos 4 maggal, 1 GHz-en ennyit képes kisajtolni:
      http://kepfeltoltes.hu/130309/BuB-aXcxODhaIUzWTSei6_sl8fUotfoR1Nx-GQXefTo_www.kepfeltoltes.hu_.png

      Szóval visszább kéne fogni a nagy arcból, mert az A6 lényegesen gyorsabb konstrukció.
      Az meg, hogy a lényegesen magasabb órajel miatt előnyben van az S3 az csak látszat, mert az i5-ön egy a hardverhez készült és optimalizált rendszer fut, az S3-on meg egy általános rendszer, aminek az optimalizálása messze nem egy kategória az iOS-el, így ezt az előnyt az Android fel is emészti.
      GPU téren meg kb. a labdába sem rúg szintjén mozog az S3 az i5-el szemben.

      Törlés
    4. El kell keserítselek, de az eredeti tesztet S2-vel végeztem volna, és a Geekbench-es részen kívül hozta volna ugyanezt a papírformát. A 4.1-es Androidtól kezdve nagyon jól van optimalizálva a szoftver. Ha nagyon ráparáztam volna a témára, akkor 1.4 Ghz felé húzom a csúszkát, és otthagyom a bandát, mint a Halálos Iramban:-)

      Törlés
    5. "A 4.1-es Androidtól kezdve nagyon jól van optimalizálva a szoftver."

      Valószínű más Androidot használunk, mert nálam Note 2-n még a 4.1.2 is tud elég szépen lagolni és meg-meg akadni. :)

      "Ha nagyon ráparáztam volna a témára, akkor 1.4 Ghz felé húzom a csúszkát"

      És úgy jársz, mint a tuning Ladás, mikor beszólogat a Ferrarisnak :D

      Törlés
    6. Abszolút nincs akadás, és laggolás, már az S2-mön sem volt 4.1-el. Rossz romokat próbálgatsz bátyja, ez számomra most már egészen biztos.

      Törlés
    7. Androidos szemmel nincs akadás, mert a legtöbb droid fannak fingja nincs arról, hogy mit jelent a lagmentes működés.

      Törlés
    8. 4.1-től kezdve 60 FPS a minimális FPS szám. Gondolkodtam, hogy belassítom mert a kamerám elvileg 60 fps-t is tud. Hidd el, még ott sem láttál volna kivetnivalót.

      Törlés
    9. Te még hiszel a meséknek? :D

      Törlés
    10. Igen, nézd meg a legújabb postom:-)

      Törlés
  5. Lényegében, végre ide jön át a fika és itt lehet ezzel a majommal sárbírkózni, lényegében őőőő. Így lényegében őőő, Handras blogja kicsit tisztul, lényegében őőő.

    VálaszTörlés
  6. A tesztet természetesen nem kell véresen komolyan venni. Görbe tükröt tartok némelyik almás fanboy elé, akik fogalom nélkül dobálóznak a sebesség és optimalizáltság szavakkal...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A görbe tükör előtted van, mert te vagy vérpistike Android fanboy.

      "akik fogalom nélkül dobálóznak a sebesség és optimalizáltság szavakkal..."

      Az a gond, hogy neked nincsen fogalmad ezekről a dolgokról, ez látszik minden hozzászólásodból és a videódból is.

      Mókuska :D

      Törlés
    2. Az is előfordulhat, hogy több IOS-t jailbreak-eltem nmár mint Te, nemigaz?

      Törlés
  7. Te önmagad paródiája vagy. Szégyellni fogod magad majd az ilyenek miatt.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Vettem a fáradtságot, előkészültem, felvettem, kielemeztem. Az eredmények magukért beszélnek, mégis nem érzed magad ezek után nevetségesnek? Vedd fel, szerkeszd össze, bizonyítsd be. Elegem lett a sok aplés köcsögből, akik fogalom nélkül verik a nyálukat. Nekik készült az oldal! Isten hozott, mi járatban?

      Törlés
    2. "Szégyellni fogod magad majd az ilyenek miatt." Barátaim, és munkatársaim is tudják, hogy ennyire megvetem az almát. Videókat meg rendszeresen szoktam csinálni és publikálni. Nyilván ezt a videót is jobban össze lehetett volna rakni, nekem ennyire futotta most a jelenlegi élethelyzetemben.

      Törlés
    3. Az a gond, hogy téged az Android tulajok is kinevetnek, köztük én is. :)

      Törlés
    4. Rábasztál, mert nincs almám, Sony telefont használok. Így aztán
      külsősként jól rálátok, hogy az alma használók elfogultak ugyan, de egyik sem olyan kretén, mint te. Szánalmas.

      Ez pedig már-már beteges: "Kicsit háttérbe vonultam az utóbbi hetekben, és a kommentelésekbe fektetett időmet az első videó elkészítésébe öltem."
      Ahogy az is, hogy saját bevallásod szerint gyűlölöd az almát, de egy almafanatikus blogját olvasod. Orvos kéne neked komolyan...

      Törlés
    5. Ízlések, és pofonok. Azért arra ügyelek, hogy a Subbára ne kerüljek fel:) http://subba.blog.hu/2012/04/17/handras_uzenet_a_trolloknak

      Törlés
  8. Amúgy már dolgozom a Sebesség után a Működés részen is. Ott sokkal egyértelműbb lesz a győzelem. Az IOS 5 éves, semmit sem változott működése egyszerűen nevetséges egy modern, fejlett 4.2-es Android mellett.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Tekintve, hogy a JB legtöbb újítása az iOS-ben már egy ideje ismert volt, tényleg kíváncsi vagyok mit találtál ki :D

      Törlés
    2. Teljesen más bolygón élsz, az IOS veszi át a fícsöröket, csak rosszul:-) Semmi érdemleges újítás nem történt IOS4 óta.

      Törlés
    3. Nos lássuk csak:

      - Project Butter - ez már 2007-ben megoldott volt iPhone-on.

      - Kibővített notifikációs rész - iOS5-ben már láthattuk ezt.

      - Új kezelőfelület áll a gyengén látók, illetve a vakok rendelkezésére, melyben a gesztusokkal, illetve hanggal történő vezérlés és a hangos visszajelzés érvényesül. - sajnos még most sem ér fel a hasonló iOS-es funkciókkal, ráadásul a magyar beszédhang Androidon fizetős és eléggé gagyi.

      - Hangos keresés - már láttuk, ala Siri

      Szóval a más bolygó nálad lehet :)

      Törlés
    4. Project Butter megoldott volt? Pár bug révén fény derült, hogy az iPhone az utolsó képernyőt az adott oldalról/alkalmazásból lefotózza, és azt tolja az arcodba. Köze nincs a widgetekkel teli képernyőn garantált 60 fps-hez.

      "Kibővített notifikációs rész - iOS5-ben már láthattuk ezt." IOS6-on lehúzom a notification bar-t, az időjárás látható rajta, a részvényárfolyam scrollozik (ki kérte), de az alapfunkciós kacsolók sehol sincsenek, be kell mászni a menük legaljáig. Egy vicc még mindig. Plastik Józsi is elkezdett már aggódni, Te lemaradtál a cikkről: http://plastik.hu/2013/03/06/problemaim-az-apple-ios-vilagaban/

      Siri valóban előbb volt IOS alatt, de sajnos Google jobban megcsinálta.

      Amúgy ne írogass már annyit ebbe a topikba, kezd elegem lenni már belőled, Te Note 2 huszár:-)!

      Törlés
    5. "Pár bug révén fény derült, hogy az iPhone az utolsó képernyőt az adott oldalról/alkalmazásból lefotózza, és azt tolja az arcodba. Köze nincs a widgetekkel teli képernyőn garantált 60 fps-hez."

      Te totál nem értesz semmihez, szerinted a scroll az lefotózott képernyők miatt folyamatos már a legelső iPhone-on is? Most komolyan ilyen hülyeséget kell kipréselned magadból ahelyett, hogy elismerd, hogy igen, ezt Androidon elbaszták és még most is körberöhögi ilyen téren egy 5 éves iPhone is?

      "de az alapfunkciós kacsolók sehol sincsenek"

      Szerintem kezdj utána nézni a Jelly Bean-nek, mert ez így nagyon égő rád nézve.
      A kibővített notifikáció nem a kapcsolók, hanem a részletes információ, vagyis JB óta pl. nem csak azt tudod, hogy kaptál 2 levelet, hanem azt is, hogy kitől és mi a tárgy és az első pár sor. Az iOS5-től ez alap.
      Az, hogy a Notifikáció iOS alatt alkalmazásonként testre szabható, hogy egy jelzést akkor is megkapsz, ha teljes képernyős alkalmazás Pl. játék fut, mégpedig úgy, hogy annak a futását nem akasztja meg, már csak apróság, ezt majd az Android 5.0-ban várhatjuk talán :D

      "Siri valóban előbb volt IOS alatt, de sajnos Google jobban megcsinálta."

      Kár, hogy nem, de ez más kérdés. Előny, viszont, hogy a Google már tud magyarul.

      "Amúgy ne írogass már annyit ebbe a topikba, kezd elegem lenni már belőled"

      No mi van, a fagyi visszanyal? :D

      Törlés
    6. Egyébként kapcsolók..
      iOS-en a funkciókat (WiFi, BT) a rendszer képes rendesen menedzselni, ha nem kell, kikapcsolja, ha kell vissza. Attól, hogy kapcsolgatod nem lesz hosszabb az üzemidőd, csak feleslegesen vacakolsz. Ez nem Android.
      Ha még nem tűnt fel, az iOS 1400 mAh-s aksival képes jobb üzemidőre, mint az Android 2600-assal.

      Törlés
    7. Miért van az, hogy egyáltalán nem hiszek Neked? Teljesen kukás az IOS-ek üzemideje, érdemes beleolvasni az utolsó 3-4 szoftverfrissítés utánni postokba. Handrás egyik videótesztjénél vettük észre, hogy 10 perc alatt 10 %-ot merült a telefon, vagy valami ilyen horror aksiidőt láttunk. Nem hiszek sem Neked, sem a többi almásnak. Nevetséges vagy a scrollozásoddal, a vitatkozásoddal együtt. Komolyan arról vitatkozunk, hogy az Android vagy az IOS fejlettebb? Kösz nem. Gyökér!

      Törlés
    8. "Miért van az, hogy egyáltalán nem hiszek Neked?"

      Mert esetleg meginogna kis világod, amit olyan jól felépítettél magadban?

      De mutatok neked valamit: http://kepfeltoltes.hu/130312/2013-03-12_08.05.12_www.kepfeltoltes.hu_.png

      Az iPadem majd 3 napja húztam le a töltőről, azóta használtam már több mint 2 órát és még csak meg sem hatja, még mindig 100%-on áll.
      Átlagos használat mellett 1-1,5 hetente szoktam tölteni. Ezt próbáld megmutatni egy videón Androidos jószággal.

      Mókuska :)

      Törlés
    9. "Az iPadem majd 3 napja húztam le a töltőről, azóta használtam már több mint 2 órát és még csak meg sem hatja, még mindig 100%-on áll."

      Nagyon fain az akkutöltöttségszámítóó algoritmusod. Gondolom a vége fele meg percenként 1 %-ot csökken. Emlékszel, mikor az iPhone 4 hibás antennáját egy szoftverfrissítéssel próbálták elfedni, hogy nem ugrott le a térerő? Ismerem a Nagy Testvér megoldásait:-)

      Törlés
    10. Nem szokása, elég lassan, de a valós fogyasztás szerint csökken a százalék. Mondjuk elég méretes akku van benne :)

      iPhone 4-em volt, köszi, de soha nem volt vele térerő problémám. Neked, mint olyannak, aki csak fényképen látott, biztos több gondot okozott :D

      Törlés
    11. De sokszor találkoztam ezzel a "nekem nem jelentkezik, nincs is probléma' hozzáálással. Képzeld én már találkoztam a problémával. Az aksira visszatérve: az összes iPhone-os ismerősöm a töltő közelében él. S3mal lazán elbírok egy napot, estére is marad 20% még.

      Törlés
    12. http://www.gsmarena.com/iphone_5_vs_galaxy_s_iii-review-837p4.php

      Azért vicc, hogy a 3G kivételével mindenben körberöhögi az i5 az S3-at (wifis netezésben majd 2x-es az üzemideje), holott 700 mAh-val kisebb akku van benne. Ennyivel fejletlenebb az Android és az Exynos energiagazdálkodása.

      Törlés
    13. Vicc az egész teszted, senkit nem érdekel. Az összes iPhone-os ismerősöm a töltő körül él. Vicc az üzemidő, rengeteg elégedetlen embert szoktam olvasni új IOS verziók érkezésekor. A Galaxy 4 nagyon jól fog teljesíteni ezen a téren, és képzeld nem kell csak ezért 1 kézben lennie a hw-nek és sw-nek (egyik kedvenc bullshit mondatom)

      Törlés
    14. A GSMArena tesztjeit leviccezni ez után a paródia után amit műveltél, nos ez a vicc :D
      S3-at jó pár ismerősöm eladta már és cserélt Note 2-re, vagy iPhone5-re, és mindenki szidta a készenléti idejét. Szóval a többség pont mást mond, mint te és a független tesztoldalak sem téged támasztanak alá. Innentől egyszerűbb lenne visszább venni az arcodból.

      Törlés
    15. Nem nézted végig a videóm, pedig ott elmondtam, nem érdekelnek a fiszem-faszom tesztek. Az S3 a legújabb androiddal sebességben elveri az i5-öt, csak ennyit mértem.

      Hála az Istennek az én ismeretségi körömben pont más a felállás, aki belekóstol a Galaxy szériába, az nem menekül. Igazából az iPhone a zártsága miatt labdába sem rúg sem nálam, sok soktízmillió embernél, akik pl Galaxy-t vettek. Küldj egy videót bátyja inkább a sok pofázás helyett, amin az i5-öd gyorsabban indul, vagy több pontot ér el.

      Törlés
    16. "nem érdekelnek a fiszem-faszom tesztek. Az S3 a legújabb androiddal sebességben elveri az i5-öt, csak ennyit mértem."

      Nem érdekelnek az alkalmazás tesztek amik a hétköznapi böngészés és grafikai műveletek alapján rangsorol, ellenben vered magad egy szintetikus tesztre, ami alapján csak annyi derül ki, hogy az S3-ban lévő CPU lényegesen gyengébb konstrukció, csak a több mag és a jóval magasabb órajel miatt kapsz ott több pontot, ami egyébként a kevésbé optimalizált rendszer miatt nem is képes érvényesülni?

      Most te ezt tényleg komolyan gondoltad? Mert ha igen, akkor most hagyd abba a teszter pályafutásodat, mert csak kiröhögteted magad még jobban (már ha ez lehetséges egyáltalán).

      "Hála az Istennek az én ismeretségi körömben pont más a felállás, aki belekóstol a Galaxy szériába, az nem menekül."

      Tele van a net apróhirdetésekkel ahol S3-at cserélnének iPhone-ra :D

      "Küldj egy videót bátyja inkább a sok pofázás helyett, amin az i5-öd gyorsabban indul, vagy több pontot ér el."

      iPadem van, nem iPhone-om, az indulási sebességet magasról letojom, mert 3-4 havonta egyszer indítom újra, mikor kijön egy újabb firmware.
      A pontokat meg hagyjuk, linkeltem neked bőven, de mivel az csak azt mutatta, hogy grafikai és böngészési sebességben az i5 2-3x gyorsabb, mint az S3, így azokat gyorsan törölted innen, éljen a sportszerűség :D

      De semmi gond, a kabaré folytatódik, én jól mulatok és már várom a következő videódat :D

      Törlés
    17. Csak, hogy segítsek neked a következő videódnál :) :

      JavaScriptek sebesség mérés: http://www.webkit.org/perf/sunspider-0.9.1/sunspider-0.9.1/driver.html

      Válaszidők, reszponzivitás és JQuery sebesség: http://mootools.net/slickspeed/

      Weboldal betöltődési sebesség mérése: http://www.numion.com/StopWatch/

      CSS rendering speed: http://nontroppo.org/timer/csstest.html

      Általános böngésző teszt: http://peacekeeper.futuremark.com/

      Törlés
    18. Letojom a szaros Sunspider teszteket, nem ezt néztük a videóban, nem ez a lényeg. Valós felhasználás alatt teszteltük, és láthattad hogy egy Galaxy Ace alól is jól lehet böngészni. Csakhogy képben legyél, ez az iPhone 3GS hardvere. De elég lesz már ebbe a topikba a kommentár, várd az új videót, és nézd majd a többi postot. Ciao!

      Törlés
  9. Lenyegeben mi a faszom ez az ostoba robothang?? A telefonodrol meg lenyegeben max tenyleg annyit kell tudni, hogy foliazott meg vettel hozza egy markas tokot :D Lenyegeben ezekkel rogton meg is duplaztad az erteket. Ja, es kik keresnek teged olyan sokan? :D Gondolom kapod a meghivasokat, hogy ugrokotelezest prezentalj es hasonlok...lenyegeben :D Vicc az egesz...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Az egész videóteszt egy görbe tükör a Te-fajtádnak. Nyilván kis paródia is van benne, a cél, hogy Téged felbosszantson, és ez bizony sikerült...

      Törlés
  10. Te magad vagy a parodia :D Es kurva messze attol, hogy felbosszants. En csak kirohogtelek :D El vagy tevedve battya;)

    VálaszTörlés
  11. Akkor ezt meg is beszéltük, a topicnak vége, hess hess!

    VálaszTörlés
  12. Kave szunet mi? Megfosatott a mogyoro :DD

    VálaszTörlés
  13. A célodat így nem éred el, mert Handras és hívei röhögnek rajtad, minket droidosokat meg csak leégetsz! Tényleg hagyd ezt abba ha egy mód van rá, kérlek!

    VálaszTörlés
  14. Nincsenek "céljaim", csak kicsit meg szerettem volna kontrázni azokat a dolgokat, amiket évek óta a fejünkhöz vágnak. A videó stílusán talán van még mit csiszolni, de a lemért és bemutatott eredményekkel mindenkinek tisztában kell lennie. Biztosan egy iPhone-os sem fogja a mellét verni ezentúl, hogy Geekbench szerint az iPhone 5 erősebb, mint az S3. De ha jól emlékszel, erről még külön postot is csináltak...

    VálaszTörlés
  15. Rengeteg iPhone-os emberkével találkozom, aki nem rosszindulatból, hanem pusztán tájékozatlanságból nem tudja, hogy milyen funkciókat hogyan oldottak meg Android alatt. Amíg ez így van, szükség van a következő részre is. Például nem egy almás mai napig szentül hiszi, hogy a rootra azért van szükség, hogy bármilyen App-ot (programot) felrakhass a telefonra.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. "Például nem egy almás mai napig szentül hiszi, hogy a rootra azért van szükség, hogy bármilyen App-ot (programot) felrakhass a telefonra."

      Tekintve, hogy root nélkül nem tudsz minden alkalmazást telepíteni a készülékedre (mert rengeteg megköveteli a root jogokat és nélküle el sem indul, vagy kilép), végül is igazuk is van :)

      A geekbench esetén is igazuk van, egyrészt, mert amikor az iPhone 5 megjelent, akkor az akkor elérhető hivatalos rommal az S3 lényegesen kevesebb eredméynt volt képes felmutatni: http://www.gforgames.com/wp-content/uploads/2012/10/galaxy-s3-jb-geekbench.jpg

      Másrészt webes teszteknél (pl. Sunspider) még a mai legfrissebb JB-el szemben ma is gyorsabb az iPhone 5.

      Harmadrészt, architekturális szempontból nem kis fegyvertény, hogy 2 maggal és 400 MHz-el kisebb órajellel is ilyen eredményt érnek el. Hasonló körülmények között (1 GHz, 2 mag) az Exynos nagyjából fele eredményt ér el.

      Törlés
    2. "A geekbench esetén is igazuk van, egyrészt, mert amikor az iPhone 5 megjelent, akkor az akkor elérhető hivatalos rommal az S3 lényegesen kevesebb eredméynt volt képes felmutatni"

      Ez faszság, a GB -el gyengébben teljesít, ha épp fut a háttérben több program és nyílván kisebb eredményt mutat. Az összes telónál megfigyelhető, hogy vannak nagyon kiugró eredmények.

      Törlés
    3. Jöttek a hírek, hogy gyorsabb az I5 mint az SGS3 és erre kezdték el tömegesen letölteni a programot ez a magyarázat arra, hogy csak egy délelött volt király az i5 a GB -ben...

      Törlés
    4. Azért az a királyság kicsit tovább tart, mint egy délelőtt :D

      http://1.androidauthority.com/wp-content/gallery/anandtech-iphone-5-benchmarks/iphone-5-anandtech-benchmark-test-6.jpg

      http://1.androidauthority.com/wp-content/gallery/anandtech-iphone-5-benchmarks/iphone-5-anandtech-benchmark-test-7.jpg

      http://1.androidauthority.com/wp-content/gallery/anandtech-iphone-5-benchmarks/iphone-5-anandtech-benchmark-test-9.jpg

      http://1.androidauthority.com/wp-content/gallery/anandtech-iphone-5-benchmarks/iphone-5-anandtech-benchmark-test-1.jpg

      http://1.androidauthority.com/wp-content/gallery/anandtech-iphone-5-benchmarks/iphone-5-anandtech-benchmark-test-10.jpg

      http://1.androidauthority.com/wp-content/gallery/anandtech-iphone-5-benchmarks/iphone-5-anandtech-benchmark-test-11.jpg

      http://1.androidauthority.com/wp-content/gallery/anandtech-iphone-5-benchmarks/iphone-5-anandtech-benchmark-test-12.jpg

      http://1.androidauthority.com/wp-content/gallery/anandtech-iphone-5-benchmarks/iphone-5-anandtech-benchmark-test-13.jpg

      http://1.androidauthority.com/wp-content/gallery/anandtech-iphone-5-benchmarks/iphone-5-anandtech-benchmark-test-14.jpg

      http://1.androidauthority.com/wp-content/gallery/anandtech-iphone-5-benchmarks/iphone-5-anandtech-benchmark-test-15.jpg

      http://1.androidauthority.com/wp-content/uploads/2012/09/iphone-5-galaxy-s3-sunspider-benchmark.jpg

      Törlés
    5. Nem érdekelnek a fiszem faszom Sunspider tesztjeid, leírom, amit fent is leírtam: "Küldj egy videót bátyja inkább a sok pofázás helyett, amin az i5-öd gyorsabban indul, vagy több pontot ér el."

      Törlés
  16. Sajnos ki kell ábrándítsalak, ez az oldal kurvára leszarja
    a Sunspider meg egyébb teszteket. Itt a mostani állapotot mérjük, kézzel fogható eredményekkel. Ezzel kezdem a videót bátyja. Nem érdekel hogy milyen magot milyen órajelen működtetsz. Kirakom az asztalra a fosod mellé, ês jobban teljesít, ez a lényeg. Sosem volt gyorsabb az i5, a Bullshitmarketing áldozata lettél. Semmi gond ezzel, az ilyeneknek fog kédzülni a 2. rész is.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nos éppen saját magadnak mondasz ellen :)
      A geekbench, mint szintetikus teszt, csak mint technológiai összevetés szintjén érdekes és itt az S3 bukik, mert csak a plusz két mag és a nagyobb órajel miatt ér el több pontszámot, azonos körülmények között fele annyi pontot kap, mint az A6.
      A Sunspider viszont pont a valós használati sebességet méri (amit böngészés közben is tapasztalhatsz) és bizony itt a mai napig elvérzik az S3.

      Törlés
    2. Nem értettél, leírom még egyszer: nem egységnyi hardverre (magra) eső sebességre vagyok kíváncsi, hanem a készülék teljes sebességére. Lehet az Android több izmot használ fel a cél elérése érdekében, mint az IOS optimalizáltságot, de senkit sem érdekel. Az IOS böngészőbeli tördeltsége, és az oldalbetöltődés közbeni mozgathatósága nulla. El merem képzelni, hogy lerendereli egy nagy képbe, és aztán azt toszogatom, zoomolgatod. Kicsit fura, hogy le van tiltva a világ legelterjedtebb formátuma a Flash, vagy?

      Törlés
    3. "Kicsit fura, hogy le van tiltva a világ legelterjedtebb formátuma a Flash, vagy?"

      Kicsit fura, hogy nem vagy képben... A Flash-t már az Android sem támogatja, lassan egy éve.

      A legutolsó verzió még működik JB alatt, de semmi garancia, hogy a következő frissítés, vagy rendszerverzió után is telepíthető lesz. Már most alig van olyan böngésző, amivel képes még együttműködni.

      Törlés
    4. Míg a Flash-nek nincs jól működő alternatívája, addig van létjogosultsága.

      Törlés